Петропавлівська громада

Одеська область, Білгород-Дністровський район

СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ.

04 Квітня, 2024 р., 08:51
Обласний Методичний центр раннього втручання, ТЕЛЕФОН 0662358797
01 Червня, 2023 р., 10:03
Діти - головна цінність та майбутнє нашої країни. У День захисту дітей бажаємо кожній дитині міцного здоров'я, мирного безтурботно дитинства, сімейного затишку. Зі святом дитинства! Нехай збувається якомога більше дитячих мрій.    Служба у справах дітей Петропавлівської сільської ради.
22 Травня, 2023 р., 10:08
19 травня інспектором відділу ЗСН Білгород-Дністровського РУ ГУ ДСНС України в Одеській області, інспектором ЮП ВП ГУНП Білгород-Дністровського РВП ГУНП в Одеській області, начальником відділу служби у справах дітей Петропавлівської сільської ради проведено рейд по сім'ям СЖО, багатодітнім сім'ям та родинам опікунів/піклувальників в селах Петропавлівка, Міняйлівка, Фараонівка, Фуратівка. З ними проведено бесіди щодо безпечної експлуатації електроприладів, газового обладнання, правила поведінки в надзвичайних ситуаціях,  бесіди щодо уникнення нещасних випадків серед дітей, питання належного догляду за дітьми.
04 Травня, 2023 р., 16:06
02.05.2023 року головним інспектором відділу ЗСН  Білгород-Дністровського РУ ГУ ДСНС України в Одеській області підполковником служби цивільного захисту Олегом Гросу, спільно з інспектором ЮВ ПВ Білгород-Дністровського РВП ГУНП  в Одеській області майором поліції Валентиною Арнаутовою та начальником відділу служби у справах дітей Петропавлівської сільської ради Оксаною Трачук проведено рейд по сім'ям, які опинилися у складних життєвих обставинах, родинам опікунів/піклувальників, які проживають на території сіл Петропавлівка та Фараонівка. З ними проведено бесіди щодо безпечної експлуатації електроприладів, газового обладнання, системи опалення, правила поведінки в умовах надзвичайних ситуацій.
26 Квітня, 2023 р., 08:29
Шановні мешканці Петропавлівської сільської ради!
13 Квітня, 2023 р., 09:55
СТАНЬ ПАТРОНАТНИМ ВИХОВАТЕЛЄМ – ЗМІНИ ЖИТТЯ ДИТИНИСТАНЬ ПАТРОНАТНИМ ВИХОВАТЕЛЄМ – ЗМІНИ ЖИТТЯ ДИТИНИ
05 Квітня, 2023 р., 09:00
Що треба знати аби не стати жертвою торгівлі людьми
15 Листопада, 2022 р., 13:51
Якщо Ви – небайдужі до долі дітей , які тимчасово з різних причин не можуть проживати в рідній сім’ї станьте патронатним вихователем.
07 Червня, 2022 р., 14:08
                                                                                    
06 Червня, 2022 р., 11:32
  Реалізація державної політики щодо захисту прав дітей є одним із основних напрямків діяльності органів місцевого самоврядування нашої громади. Особлива увага приділяється соціально-правовому захисту дітей-сиріт та  дітей, позбавлених батьківського піклування.  На первинному обліку служби у справах дітей станом на 01.06.2022 року перебуває 34 дитини з числа дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 19 з них проживають на території нашої громади і виховуються в сім`ях опікунів та піклувальників,  4 дітей позбавлених батьківського піклування виховуються в закладах інституційного догляду і потребують влаштування до сімейних форм виховання. Службою у справах дітей Петропавлівської сільської ради здійснюється профілактичний облік дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Станом на 01.05.2022 року на обліку служби перебуває 8 дітей зазначеної категорії. Щомісяця проводяться засідання комісії з питань захисту прав дітей при виконавчому комітеті Петропавлівської СР. Комісія відповідно до покладених на неї завдань затверджує індивідуальні плани соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, сприяє забезпеченню реалізації  прав дитини на життя, охорону здоров`я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток.  Служба у справах дітей регулярно відвідує сім`ї опікунів та піклувальників. В цих сім`ях створені належні умови для проживання та  розвитку дітей. Під час обстеження умов проживання дітей в сім`ях, які перебувають у складних життєвих обставинах,  в неблагополучних сім`ях з батьками проводяться відповідні профілактичні бесіди щодо забезпечення умов проживання і виховання дітей. До функцій служби також входять питання попередження дитячої бездоглядності, профілактика негативних проявів в дитячому середовищі, виявлення дітей,які жебракують, вчиняють правопорушення. Найбільш ефективними заходами є проведення профілактичних рейдів службою у справах дітей спільно з представниками органів освіти та  поліції.  Актуальним залишається розширення можливостей розміщення дітей у сім`ї родичів, усиновлення, створення прийомних сімей, дитбудинків сімейного типу.                                                                                                                                У підсумку слід зазначити, що  у 2022 році захист прав дітей здійснюється у контексті викликів часу та можливостей громади.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь