Петропавлівська громада

Одеська область, Білгород-Дністровський район

Інформація щодо проведення пероральної імунізації

Дата: 25.10.2023 08:32
Кількість переглядів: 71

З метою профілактики та зменшення захворюваності на сказ у дикій фауні з 25 жовтня 2023 року на території Білгород-Дністровського району буде проведена осіння кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин.

Через війну цього року пероральна імунізація проводитиметься не шляхом розкидання приманок з вакциною з літаків над лісовими, мисливськими та польовими угіддями, а їх наземним розподілом, а саме: робочі групи власноруч розкладатимуть принади із вакциною на узліссях, на узбіччі доріг, біля річок, на сільськогосподарських угіддях тощо. Принади будуть розкладені на заздалегідь визначеній площі, яка погоджена із районною військовою адміністрацією (крім населених пунктів, водно-болотних угідь, ріллі, полів, автодоріг). В залежності від площі територіальної громади, яка підлягає вакцинації, буде розкладено від 500 до 4000 принад із вакциною.

Принада має вигляд невеликих брикетів, розміром із сірникову коробку. Має запах м’ясо-кісткового борошна, всередині яких капсула із вакциною.

Фото без опису

Вакцина сприяє створенню імунітету, не викликає захворювання у молодих тварин, не сприяє виділенню вакцинного вірусу зі слиною, безпечна для інших тварин, безпечна для людини та природного середовища, стабільна в польових умовах. Білгород-Дністровське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області звертається до жителів району з проханням: у разі виявлення брикетів із вакциною просимо їх не чіпати, не переміщати на інші місця та не руйнувати, не переносити з місць розкладання, щоб тварини змогли їх знайти.

Нагадаємо, що у Білгород-Дністровському районі виявили 2 випадки сказу. Пероральна імунізація – єдиний дієвий спосіб профілактичної вакцинації диких м’ясоїдних тварин проти сказу, що у подальшому створить профілактичний бар’єр від сказу тварин у Ваших подвір’ях.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь