Петропавлівська громада

Одеська область, Білгород-Дністровський район

ІНФОРМАЦІЯ ПО СУБСИДІЇ

Дата: 28.10.2022 09:04
Кількість переглядів: 139

СУБСИДІЇ ТА ПІЛЬГИ ВИПЛАЧУЄ

ПЕНСІЙНИЙ ФОНД УКРАЇНИ

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16 вересня 2022 року № 1041 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу Пенсійним фондом України» функції адміністрування житлових субсидій та пільг передаються Пенсійному фонду України.

У жовтні 2022 року Пенсійним фондом України здійснено виплату призначених органами соціального захисту населення житлових субсидій та пільг. Виплати  проведено для усіх одержувачів житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу, незалежно від того, чи є субсидіант або пільговик пенсіонером, чи ні. 

 Порядок звернення за призначенням субсидій та пільг і механізм їх призначення до 1 грудня 2022 року не зміниться. Необхідну інформацію для таких виплат Пенсійний фонду отримає у електронному форматі.

З 1 грудня 2022 року заяви для призначення субсидій прийматимуть:

- у сільських, селищних, міських радах територіальних громад або військових адміністраціях та ЦНАПах за зареєстрованим/задекларованим місцем проживання. Громадяни, які орендують житло, внутрішньо переміщені особи подаватимуть документи за фактичним місцем проживання,

- у сервісних центрах Пенсійного фонду України, які працюють за принципом екстериторіальності, у тому числі в разі надсилання їх поштою або в електронній формі (через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України, мобільний додаток «Пенсійний фонд», засобами Порталу Дія) незалежно від місця проживання.

Звертаємо увагу, що у разі вже отримання субсидій та пільг звертатися з 01 грудня до вище зазначених установ не потрібно, раніше встановлені пільги та субсидії будуть нараховуватись АВТОМАТИЧНО.

 

Заст. нач.відділу обслуговування

громадян № 18 (сервісного центру                         МаринаЛЄМАК

 

 

 

 Головне управління Пенсійного фонду України в Одеській області інформує:

 

  З 1 грудня поточного року призначення житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу здійснюватимуть органи Пенсійного фонду України.

          Громадянам, які вже подавали документи на отримання житлових субсидій та пільг, повторно звертатись до органів Пенсійного фонду не потрібно, адже всі раніше подані документи будуть передані та опрацьовані без додаткової участі заявників. Виплати субсидій та пільг продовжуються автоматично.

          Документи на отримання вищевказаних виплат можна подати:

- до підрозділів соціального захисту населення (до 30 листопада 2022 року);

- до ЦНАПу за місцем проживання;-до уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади або військової адміністрації;

- через портал “ДІЯ”;

- до органів Пенсійного фонду України незалежно від місця проживання (особисто до сервісного центру або поштою, починаючи з 1 грудня 2022 року);

- через вебпортал або мобільний застосунок Пенсійного фондуУкраїни (починаючи з 1 грудня 2022року).

 

 

Заст. нач. відділу обслуговування

громадян № 18 (сервісний центр)              Марина ЛЄМАК

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь