Петропавлівська громада

Одеська область, Білгород-Дністровський район

ЗА ПРИКЛАДОМ ПРОГРАМИ ПРЕЗИДЕНТА «ВЕЛИКЕ БУДІВНИЦТВО» ОПЕРАТОРИ СИСТЕМИ РОЗПОДІЛУ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ КРАЇНИ РОЗПОЧАЛИ «ВЕЛИКЕ ОНОВЛЕННЯ МЕРЕЖ»

Дата: 21.10.2021 15:32
Кількість переглядів: 231

Новини 

ЗА ПРИКЛАДОМ ПРОГРАМИ ПРЕЗИДЕНТА «ВЕЛИКЕ БУДІВНИЦТВО» ОПЕРАТОРИ СИСТЕМИ РОЗПОДІЛУ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ КРАЇНИ РОЗПОЧАЛИ «ВЕЛИКЕ ОНОВЛЕННЯ МЕРЕЖ»

   Пресс служба

Голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький, відвідав компанію «ДТЕК Одеські електромережі», де ознайомився з роботою підстанції «Чумка» та ходом будівельних робіт підстанції «Чубаївка».

На думку керівника Одеської області, важливою подією для міста-мільйонника стало завершення реконструкції підстанції «Чумка», яка живить важливі соціальні об’єкти Одеси.

«Підстанція «Чумка» донедавна працювала на обладнанні випуску ще середини минулого сторіччя. ДТЕК провів її реконструкцію, а підстанція «Чубаївка» стане першою в Україні підстанцією закритого типу рівня напруги 110/20 кВ. А нова кабельна лінія 110 кВ «Чумка-Чубаївка»  під’єднає нову підстанцію «Чубаївка» до електромережі підстанції «Чумка». Обидві підстанції, які з’єднає нова кабельна лінія, забезпечать надійним електропостачанням понад 50 тисяч жителів Малиновського, Київського та Приморського районів міста Одеса. То ж мене, як керівника області, приємно вражає, наскільки продумано рухається вперед ДТЕК, враховуючи важливі рішення Уряду і Ради національної безпеки та оборони. Є програма Президента «Велике Будівництво», а ДТЕК запропонувало програму «Велике оновлення мереж». То ж ми сприймаємо цю програму дуже позитивно і будемо всіляко сприяти її реалізації» – сказав Сергій Гриневецький.

За словами генерального директора ДТЕК Одеські електромережі Олександра Фоменка у 2021 році компанія інвестує в розвиток мереж Одеської області 888,8 мільйона гривень. Це на 86% більше, ніж торік. Завдяки стимулюючим інвестиціям RAB-тарифам — новому підходу до утворення тарифу на розподіл електроенергії, прийнятому в Україні у 2021 році, інвестиції в українські електромережі значно збільшилися. У мережах нарешті почалися оновлення, яких чекали багато років.

«За ці кошти завершено реконструкцію підстанції «Чумка», завершується будівництво підстанції «Чубаївка», а незабаром розпочнеться реконструкція підстанції «ЮЗР». До кінця року ДТЕК Одеські електромережі планують завершити реконструкцію понад 92 кілометри електричних ліній. І завдяки проведеним роботам мешканці області отримають надійне та сучасне джерело електроживлення. За останні два роки ДТЕК Одеські електромережі реконструював в Одеській області підстанції «Ювілейна», «Болград», «Маринівка», «Іллінка» та понад 125 км електричних мереж, а також встановив 23 розвантажувальні трансформаторні підстанції», – відзначив в розмові з Сергієм Гриневецьким генеральний директор ДТЕК Одеські електромережі Олександр Фоменко.

Голова Одеської облдержадміністрації відзначив, що ДТЕК – відповідальна компанія, яка системно розвиває енергоінфраструктуру регіону. Адже головне завдання енергетиків – забезпечити жителів Одещини безперебійним електропостачанням.

«ДТЕК  робить великі інвестиції в розвиток мереж Одеської області. Все це в комплексі покращує якість енергопостачання для мешканців регіону. Це також дає можливість підключати нові об’єкти, в тому числі потужні промислові господарства, а це – економічний розвиток регіону і створення нових робочих місць» – додав Сергій Гриневецький.

За словами голови Одеської ОДА, на разі є певні проблеми в об’єднаних територіальних громадах, бо на його думку при формуванні генерального плану очільники громад не завжди враховують те, як буде розвиватися інфраструктура в майбутньому і за рахунок чого відбудеться реалізація запропонованих проєктів.

«В першу чергу, це – і електроенергетика, і каналізаційні питання, і вода, і газ, тому нам є над чим працювати. В перспективі я бачу реалізацію питань пов’язаних з будівництвом «Академічної» підстанції, виділення земельних ділянок «Фонтанська» і «Червоний хутір» для того, щоб ми забезпечили якісним енергопостачанням не тільки Одесу, а й одеську агломерацію, бо це – майданчик для майбутніх інвестицій. Також ми обговорили питання стосовно перспективного проєкту будівництва лінії електромереж Новоодеська – Арциз , що в майбутньому допоможе Одеській області відійти від залежності постання електроенергії з боку молдовської сторони. Я хочу висловити подяку керівництву ДТЕК Одеські електромережі і переконаний, що на Дня енергетика, 22-го грудня, ми приїдемо сюди і урочисто відкриємо підстанцію «Чубаївка», – зазначив голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь