Петропавлівська громада

Одеська область, Білгород-Дністровський район

Президентський форум «Україна 30. Інфраструктура»: в Одеській області заплановано будівництво регіональних велосипедних маршрутів

Дата: 21.10.2021 11:11
Кількість переглядів: 332

Президентський форум «Україна 30. Інфраструктура»: в Одеській області заплановано будівництво регіональних велосипедних маршрутів

   Пресс служба

У 2021 р. Державне агентство автомобільних доріг України «Укравтодор» починає реалізацію масштабного проєкту «Велике та Мале велокола Одещини», який було презентовано на президентському форумі «Україна 30. Інфраструктура».

Проєкт передбачає створення веломаршрутів до головних туристичних локацій регіону з будуванням вздовж автошляхів державного значення (у смугах відводу) окремих доріжок для велосипедистів, що будуть відділені від автомобільного потоку огородженням. Уздовж вже відремонтованих трас велодоріжки будуть добудовані, а при проєктуванні нових автодоріг мають бути передбачені проєктною документацією. При будівництві буде використаний феросплавний щебінь, що здешевить виробничий процес та дозволить утилізувати відходи промислового виробництва.

Мале велоколо Одещини протяжністю 90 км пролягатиме вздовж автошляхів Н-33 та Т-16-47, тому ним можна буде дістатися до курортів, що розташовані навколо Одеси (Чорноморськ, Грибівка, Овідіополь).

Велике велоколо Одещини простягатиметься на 250 км та проходитиме вздовж автошляхів М-14, М-16, М-27, Т-16-10, Т-16-25 і Т-16-47 – ним можна буде доїхати до курортів півдня області (Затока, Шабо, Сергіївка, Татарбунари).

Загальна протяжність велокол складе 420 км, перші 134 велодоріжки, що мають проходити вздовж морського узбережжя – у процесі проєктування, бо будівельні роботи мають розпочатися вже цього року.

Реалізація зазначеного проєкту відбуватимеся із залученням українських та закордонних інвестицій в інфраструктуру, що дозволить оновити 20% усіх українських автошляхів державного значення протягом 2021 р. На форумі «Україна 30. Інфраструктура» голова «Укравтодору» Олександр Кубраков повідомив, що минулого року в Україні було відремонтовано 4000 км автошляхів, що склало 17% усіх трас національного значення, при цьому на 2021 р. заплановано ремонт 4500 км.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь